pátek 29. dubna 2016

Do Pontichery na druhý pokus

Do Pontichery nám zbývá už jen asi 10 km, ale nejedeme primo. Kousek stranou naší trasy leží totiž Auraville, což je takový náboženský experiment. V 70tych letech minulého století tu vznikla komunita lidí z mnoha zemí a mnoha různých vyznání. Byl zde vystavěn jeden chrám ve tvaru obrovské zlaté koule, vypadá to trochu jako když přistane UFO. Celé je to obklopené zbytky původních lesů,  mezi nimi se hospodaří na malých políčkach, na kole se dá jezdit po lesních stezkách a celé to má takovou příjemně pozitivní atmosféru. Byla to skvělá 40 km zajizdka.
Příjemný je i dojezd do Pontichery. To je město vystavěné Francouzi jako centrum francouzské kolonie založené před 300 lety. Francouzský ráz si drží dosud. Odpoledne se uzavře celé nábřeží a stane se z něj jedno velké korzo.
Je tu i spousta hospod a barů, které se nám nějak nedařilo najít, než jsme zjistili, že  na onu ulici neřesti se koukáme přímo z našeho hotelu.
Taky jsme si koupili místní sim do mobilu. Byla k tomu potřeba fotka, pas a vyplnění obsahleho formuláře. Prý nám ji aktivují zítra, až si nás prověří.
Večeři v restauraci jsme museli uspisit, protože varování, že hotel se ve 22 hod zamyka bylo zcela nekompromisní. Asi mají své zkušenosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat